Blijf nieuwe dingen proberen

Blijf nieuwe dingen proberen

Blijf nieuwe dingen proberen

Ik ben nu in de bergen in Oostenrijk en kom tot een Inspiratie: Ik merk dat leren skiën parallellen heeft met zichtbaar worden als inspiratiebron, wat de deelnemers in mijn online cursus leren. Leren skiën is namelijk hartstikke eng. Net zoals het spannend is om zichtbaar te willen worden, omdat op dit moment de klanten misschien niet echt toestromen, je zichtbaarder wilt worden voor de doelgroep, je wilt dat ze begrijpen wat je doet. Ik deel hieronder mijn ‘lessen’ tijdens het skiën om jou aan te sporen vooral door te gaan en te gaan DOEN.

Toen ik weer met trillende benen een helling afdaalde, kreeg ik 6 inzichten die ook jou kunnen helpen om nieuwe dingen te durven doen. En om zichtbaarder te worden voor je favoriete klanten.

 

1. Vind je EIGEN MANIER en WEET dat je het kunt

Mijn man kan voordoen hoe het moet en ik kan kijken naar hoe anderen het doen, maar ik moet mijn EIGEN MANIER VINDEN, OEFENEN, ZELFVERTROUWEN krijgen en WETEN dat ik het kan. Mezelf toestaan om ook af en toe te vallen en het niet erg vinden als het niet lukt.

Dat is met zichtbaarheid natuurlijk ook zo. Toen ik ooit begon met personal branding dacht ik dat ik er trainingen in zou gaan geven en stappenplannen zou ontwikkelen. Maar ik merkte gaandeweg dat iedereen zijn eigen pad te lopen heeft. Ook hierin. Het is niet zo dat als ik veel succes heb met een challenge of een bepaalde blog, dat dat per se voor jou ook werkt.

 

2. Het is echt UITPROBEREN en je VERTROUWEN krijgen

Heel veel dingen UITPROBEREN. Niet bang zijn om te proberen.

Ook je er actief voor inspannen. Want je weet dat, omdat het voor anderen ook werkt, het voor jou ook voordelen heeft. Je doorziet hoe het werkt, maar nu nog DOEN.

Maar je moet je EIGEN MANIER vinden, alles vanuit jou. Het moet goed voor je voelen onderweg en soms zijn dingen nog te moeilijk en kun je het nog even laten liggen. Bijvoorbeeld als je net bent begonnen is een webinar misschien niet het eerste dat je doet. Maar misschien ook weer wel als het jou heel makkelijk afgaat om op beeldscherm te zijn en te praten. Het zijn dingen die je kunt proberen en aftasten. Dat is ook waar het bij de  online cursus ‘Zichtbaar voor je doelgroep’ over gaat.

Niet bang zijn, je eigen angst in ogen durven kijken. Waar loop jij tegen aan? Wat zijn jouw beperkende gedachten? 

Die gedachten heb ik ook volop als ik aan het skiën ben. Joh, het ene moment sta ik zowat te janken als ik weer ben gevallen. Terwijl ik het volgende moment weer van de berg afzoef en dan gaat het hartstikke goed. Ik voel me dan vol vertrouwen. Ik kan er zelfs van GENIETEN. Het zijn zoveel verschillende emoties. En toen was ik in gedachten ook nog deze blog aan het schrijven.

 

3. Doe dingen die je SPANNEND vindt

Ik denk dat ik eerlijk ben als ik zeg dat het leven niet altijd leuk is en ook niet per se één groot succesverhaal. Je wilt zichtbaarder worden als ondernemer om mensen te inspireren. Om bij te dragen aan anderen. Zorg dus voor groei als ondernemer. Om ergens te komen, moeten we dingen doen die we spannend vinden. Waarvan we de uitkomst niet weten.

 

4. Meet je niet met anderen, jij bent jij

Het fijne is dat niemand op de skipiste naar me kijkt. Iedereen heeft een eigen niveau van skiën, sommigen doen het al hun hele leven. Dat zijn oudere mensen zonder helm op. Fantastisch. Gewoon een sjaaltje over het haar, heel elegant. Maar er zijn er ook die zijn nog slechter dan ik. Dan denk ik ‘Oh, dat kan ook nog’. Dat is weer heel bemoedigend. En dat is met alles in het leven. Ook met zichtbaarder worden als Inspiratiebron. Je kunt op Facebook kijken naar mensen die 20.000 likes hebben, mensen met 3000 likes of met meer dan 1000 zoals ik.

Maar waar sta jij? Daar gaat het om. Dat is van belang. Waar sta jij? En welke stapjes ga jij binnenkort proberen. Wat ga jij live zetten? Wat ga je delen met wereld? 

Het ene ding levert je leuke reacties op en de andere keer niet. Heb ik ook nog steeds. Dat geeft helemaal niets. Daar groei je van.

 

5. Weet WAARVOOR je het doet

Ik sta zo weer op de latten, want ik denk eraan wat het mij brengt. Zelfs op momenten van vallen en opstaan. Uiteindelijk wil ik ontspannen en elegant skiën, maar wat vooral telt is de quality time met mijn man en onze drie kinderen die hier zo van genieten. Ik voel mijn longen gevuld worden met frisse berglucht en weet dat het goed voor me is. Even weg van de computer en lekker sporten in de buitenlucht.

 

6. Doe iets met de Inspiratie op het MOMENT dat je die op voelt komen.

Denk niet, dat komt later wel. Inspiratie komt en gaat.

Dit blog is oorspronkelijk geschreven voor de pioniers in mijn online cursus ‘Zichtbaar worden voor je doelgroep’.

Ik heb dit blog geschreven aan de hand van 6 minuten ingesproken tekst vanaf de skipiste op een app op mijn mobiel. Die app heet Voicerecorder en is heel handig voor Inspiratie die niet kan wachten. Wie weet ook iets voor jou? Nou, dat was mijn inspiratie tijdens het skiën voor jou. Er staan in dit blog diverse vragen waarop je antwoord zou kunnen geven. Al licht je er maar één vraag uit die jou tot nadenken aanzet. Leuk als je jouw gedachten deelt op Facebook of in een mail naar mij (brenda@brandingdiva.nl).

Ik wens je een fijne dag,

Tschüβ!

Lees nog meer tips:

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring