Wil jij online zichtbaar zijn op een ontspannen manier?

Wil jij online zichtbaar zijn op een ontspannen manier?

Wat is het zonde als mensen die ertoe doen en een missie hebben zich niet gezien voelen. Ze worden niet op waarde geschat en men weet, ook na jaren, eigenlijk niet precies wat zij doen. Dat kan veranderen met een andere mindset over online media.

  • Vind je het lastig om er online uit te springen en klanten aan te trekken?
  • Stel je het uit actief te zijn op je zakelijke Facebook pagina of LinkedIn profiel?
  • Voel je dat je hierdoor iets belangrijks laat liggen?

Het is een gemiste kans om online onzichtbaar te zijn als coach, creatieveling of bewuste ondernemer. Je bereikt dan minder mensen die jou nodig hebben en die jij juist heel goed kunt helpen. Ook houd je jezelf onnodig klein en laat je je energie niet volop stromen. Tijd voor verandering.

Zo houd je balans tussen jezelf overschreeuwen en bescheiden zijn

De meeste mensen die ik in brandingsessies adviseer om zichtbaarder te worden, hebben nog bezwaren tegen zichtbaarder zijn. Terwijl ze tegelijkertijd staan te popelen om mensen te enthousiasmeren over hun dienst en meer opdrachten willen. Vaak hebben ze briljante ideeën en prachtige missies.

Toch zijn ze bang om zichzelf te overschreeuwen zodra ze actief worden op social media.

Zij zijn bang schreeuwerig over te komen, terwijl ze van nature bescheiden zijn. En daarom doen ze liever helemaal niets. En daarmee trek je jouw ideale klanten niet aan.

Denk bijvoorbeeld aan Brené Brown met haar boek ‘De moed van imperfectie’. Als zij bescheiden en online onzichtbaar was gebleven, geen TED Talk had gegeven, was ze naar binnen gekeerd gebleven en had ze niet miljoenen mensen gemotiveerd met haar bijzondere ontdekking over je kwetsbaarheid tonen.

Jij bent een inspiratiebron

Je doet je best en hebt iets bijzonders te brengen. Met datgene wat jij doet, kun je een verschil maken in het leven van je klant. Dus wil je zoveel mogelijk mensen helpen en daarom ook opvallen. Maar hoe doe je dat zonder jezelf te overschreeuwen?

Ik zeg dan: ‘Laat je zelf zien’. Wie ben jij in al jouw kracht en onzekerheid? Wat maakt jou uniek en bijzonder? Want dat ben je, ook al wil je dat in je bescheidenheid soms niet weten. Complimenten in ontvangst nemen is immers ook een kunst, ik kan het weten. Ieder van ons is uniek en wow, wat is dat fijn om te weten en voelen. Ik nodig je dan ook uit om opener te zijn én jezelf te blijven. We hebben jóuw woorden, jóuw ervaringen en jóuw pad nodig om van te leren. Iedereen die jou volgt en in jouw licht wil staan, die snapt wat jij deelt. Jij mag er zijn en bent van betekenis. En dat geldt voor ieder van ons. Want elk mens is anders, dus iedereen is een inspiratiebron!

Wees zichtbaar jezelf

Niet op een schreeuwerige manier, niet door mensen op netwerkbijeenkomsten meteen je flyer in de hand te drukken, niet door anderen te ‘overbieden’ of altijd over jezelf te praten.

Maar juist door op social media te laten zien wat jou passioneert, wat je levenservaringen zijn en je motto is.

Jij mag zeggen wat gezegd mag worden. Deel alsjeblieft jouw ervaringen en interesses, daar zitten andere mensen op te wachten. Zodat ze een glimp krijgen van wie jij bent. En nee, daarmee bedoel ik niet dat je schrijft wanneer of wat je gaat eten. Wel over wat jou plezier doet, waarvan krijg jij volop energie? Dat vinden mensen wel leuk om te lezen. Dat maakt jou juist anders dan anderen én zorgt tegelijkertijd voor echte verbinding met mensen.

We zijn op zoek naar mensen die zichzelf durven zijn

We zoeken naar authenticiteit, naar echt contact en wie kan dat beter dan jij? Dus hoe fijn is het dat er nu social media zijn om ook online te laten zien en horen wie jij bent. Ga het dus niet uit de weg en neem juist jouw online ruimte. 

Durf jij het aan? Zichtbaar jezelf te zijn? Ik wens je veel succes én vooral plezier. Heerlijk dat je nu op een ontspannen, niet kunstmatige manier jezelf mag zijn.

Valkuil: Je hoeft niet alles te delen. Je doelgroep wil niet alles van je weten. Dat hoeft ook niet.

Kijk eens naar de dingen die jouw hart echt sneller laten kloppen. Wat is jouw top drie aan drijfveren? Schilder je graag, zit je al jaren op tango les of kun je echt niet leven zonder yoga of mediteren? Dan kun je over die dingen af en toe iets delen en je zult zien dat je er mooie reacties op volgen. Jij krijgt dan ook contact met mensen die dezelfde passies delen of daar iets mee hebben. Mooi toch!

Heb je minder dan 500 volgers of connecties en inspiratie nodig om dit te veranderen? Wil jij online zichtbaar zijn op een ontspannen manier? Schrijf je in voor mijn Implementatiesessie social media van 2 uur.

Dit artikel is gepubliceerd op www.vrouwenpassie.nl.

Vrouw&Passie_Auteur

 

Geen opmerkingen

Sorry, the comment form is closed at this time.