Emoticons op Linkedin

Emoticons op Linkedin

Het is een fenomeen van de laatste tijd: emoticons op Linkedin profielen. Is dat handig voor je ‘branding’ of werkt het eerder tegen? En hoe krijg je ze trouwens op je profiel?

Personal branding op Linkedin

Voor personal branding als ondernemer of coach wijs ik erop dat het gaat om het creëren van een fijne presentatie, eentje die bij jou als persoon past én je professionaliteit uitstraalt. Je kleurgebruik, lettertypen, stijl, beeldmateriaal, teksten, alles doet ertoe. Het is dan ook fijn als je een huisstijlkaart hebt met je kleurnummers en fonts. En natuurlijk een logo in alle denkbare bestandsformaten. Dan kun je jouw branding overal op social media en je website snel en goed toepassen. Binnen Linkedin zelf zijn de mogelijkheden qua opmaak echter beperkt.

Tekst opmaken in Linkedin

LinkedIn heeft voor het plaatsen van je profielomschrijving, infoveld of updates geen opmaaksysteem. Gelukkig kun je voor artikelen wel meer uit de kast halen, al zijn ook daar de mogelijkheden beperkt. Veel ondernemers vinden een update plaatsen echter fijner. Het is laagdrempeliger en sneller. Een prima mogelijkheid om even van je te laten horen, just to drop a note. Voor deze updates zijn er geen opties als vet gedrukte of cursieve tekst. Je kunt ook niet met hyperlinks werken gekoppeld aan een woord.

Tekst opmaak toevoegen aan Linkedin

Hoe kun je dan toch tekst anders opmaken en toevoegen aan je profielomschrijving, infoveld of updates? Hoe doe je dat? Je kunt werken met tekstconverters. Google hierop en dan kun je met je teksten gaan spelen en emoticons, cursieve en vetgedrukte tekst toevoegen. Ook zijn er opties qua lettertypen en kleurtjes. Een leuke vind ik zelf Fancy text pro en Cool symbol.

 

Typ de tekst die je wilt gebruiken in het daarvoor bestemde vlak en zie wat voor mogelijkheden er zijn. Je kunt deze ook gebruiken op bijvoorbeeld je Insta account. Ik heb met Fancy text nu bijvoorbeeld een sierlijk teken toegevoegd aan mijn profielomschrijving, kijk maar.

Je kunt de tekst die je leuk vindt qua opmaak kopiëren en op Linkedin plakken. Zelf doe ik het meestal vanuit een Notitie op mijn iphone.

Emoticons toevoegen aan Linkedin

Hoe voeg je emoticons toe aan je Linkedin update of profiel? Je kunt emoticons:

  • toevoegen door op je rechtermuisknop te klikken en de eerste optie Emoji’s kiezen (op Apple en Windows)
  • toevoegen vanuit een text design tool.
  • kopiëren uit een mail of ander profiel en plakken in je eigen profiel of update.

 Hebben emoticons effect op jou als brand?

Er zijn voor en tegens voor het gebruik van emoticons. Als branding adviseur en ontwerper vind ik er wel wat van. Het kan rommelig en druk overkomen, het wordt minder goed gevonden door Google, het kost tijd. Aan de andere kant kan het lucht geven aan je tekst (komt speelser over), geeft een persoonlijke touch, kan creativiteit uitstralen en leuk zijn voor de afwisseling. Het hangt af van jou en je vakgebied of het past binnen wat je wilt uitstralen. Zelf heb ik ongemerkt toch her en der wat emoticons toegepast op Linkedin. Een sterretje als bullet gebruiken is er al zo één.

Ben benieuwd wat jij ervan vindt? Laat het gerust weten in de Linkedin poll die ik erover maakte  🙂.


Brenda Serrée is branding adviseur en ontwerper bij BrandingDiva.nl. Zij helpt bewuste ondernemers en coaches met hun branding zich sterk te profileren om meer volgers en klanten te krijgen. Boek jouw Linkedin Strategiesessie. Twee uur 1-op-1 quality time om jouw Linkedin profiel te optimaliseren en maatwerk tools en tips voor meer resultaat op Linkedin.

GetResponse Pro

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring