It’s up to you!

Er is meer mogelijk dan je denkt.

It’s up to you!

Success is always somewhere outside the comfortzone. Ben jij het daarmee eens? Hoe kijk jij tegen je comfortzone aan?

 

Onlangs heb ik ervaren hoe het je kan helpen om uit je comfortzone te stappen. Om grenzen te verleggen en grote sprongen te maken.

 

Een tijd geleden ‘moest’ ik tijdens een trainingsweekend bij Open Circles een performance geven ten overstaan van 75 toeschouwers. Zo luidde de opdracht: “Bereid een OUTRAGEOUS PERFORMANCE voor van een lied (tot 2 minuten). Je gaat voor de groep optreden en zingen. Onthoud één van de belangrijkste regels van het leven – hoe meer je er IN stopt, hoe meer je er UIT haalt. Maak het helemaal WILD, maak het GEK, maak het OVERWELDIGEND, maak het OUTRAGEOUSDit is je kans om jezelf te laten zien, zoals je jezelf nog nooit hebt meegemaakt! OUTRAGEOUS is het toverwoord… Ga ervoor!”

 

Ik kreeg bij deze opdrachten meteen de bibbers, maar wist wel dat ik Madonna’s ‘Material Girl’ wilde doen (want daarop had ik als brugklasser geplaybackt). De twee weken erna bouwde de spanning zich op. Vooral tegen het live zingen zag ik op. Tijdens het oefenen vergat ik de tekst en haalde de volgorde door elkaar. Ik dacht ‘Wat als ik straks de tekst niet meer ken, wat als mijn stem het begeeft, wat als ik hartstikke vals zing, wat als …

 

En tóch deed ik het op die bewuste avond. Ergens zei een stem in mij dat ik dit móest doen, dat ik er doorheen moest om straks bij Branding Diva een betere training of presentatie te geven.

 

Om 21.00 uur mocht ik op. Headset op, laatste blik op de songtekst en toen… het grote podium op. Echte spotlights voelen, de lichten op mij gericht. Doen wat de instructies waren: vooral even de toeschouwers scannen, ademen, oogcontact maken. Door de zenuwen ging dat me niet makkelijk af, maar ik deed mijn best. En toen ging ik zingen, gooide munten en bankbiljetten op de juiste momenten het publiek in en ja, toen ging ik er helemaal voor. Ik bewoog me over het hele podium en WOW wat een kick. De zaal was lyrisch en zelf had ik lol voor tien. Daar stond een heel andere Brenda dan ik voor mogelijk had gehouden! Na afloop voelde ik me blij, energiek en trots, ik kreeg veel enthousiaste reacties. I did it!

 

Met personal branding en zichtbaar worden waarmee ik ondernemers help gaat het niet anders. Om zichtbaar en onderscheidend te worden, zul je merken dat je je comfortzone steeds iets oprekt. Dat moet ook wel, anders groei je niet. In een brandingsessie leer je jezelf en je bedrijfspresentatie op een andere manier bekijken. We zullen een beetje stretchen, zodat jij steeds meer van jezelf durft te laten zien en je doelgroep jou opmerkt en door jou geholpen wil worden.

 

There is more to you. There is more to live. It’s up to you.

 

Wanneer heb jij – met knikkende knieën – een stap gezet die je verder hielp? Weet je het nog? Ik ben benieuwd.

 

“The only way that we can live, is if we grow. The only way that we can grow is if we change. The only way that we can change is if we learn. The only way we can learn is if we are exposed. And the only way that we can become exposed is if we throw ourselves out into the open. Do it. Throw yourself.” – C. JoyBell C. (van inspiratiekaart van UP Coaching – Martina Schneider)

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring