Laat jouw flyer eruit springen

Laat jouw flyer eruit springen

Laat jouw flyer eruit springen met 5 tips voor flyer ontwerp


Wanneer je als zelfstandig ondernemer of coach meer klanten wilt en je branding serieus neemt, zijn flyers een mooie aanvulling op je visitekaartje. Je hebt iets in handen om neer te leggen op plekken waar jouw doelgroep komt én kunt bestaande klanten een flyer meegeven.

Daarbij zorgt het ontwerp- en schrijfproces ervoor dat je jouw boodschap en doelgroep helder(der) krijgt. 

Maar hoe voorkom je nu dat jouw flyer in de prullenbak belandt, omdat hij onprofessioneel oogt of niet uitnodigt tot actie?

Branding Diva geeft je graag 5 gratis tips voor het ontwerp van jouw flyer.

 

Tip 1 – Zorg voor herkenning

Gebruik jouw huisstijl (logo, slogan, kleuren, beelden en lettertypen) zodat mensen je herkennen. Als mensen dit zien terugkomen wanneer ze de website bezoeken of jouw visitekaartje ontvangen, dan wekt de herkenbare huisstijl vertrouwen.

Kaart ontwerp Amsterdam | Personal Branding Amsterdam

Tip 2 – Wees persoonlijk

Schroom niet om een portretfoto van jezelf op te nemen. Dat geeft een persoonlijk tintje en je wint sneller vertrouwen. Zo maak je de eerste kennismaking op papier prettiger. Zorg wel voor een professionele foto met een rustige achtergrond, dat oogt zakelijker en beslist beter dan een vakantiekiekje. Mocht je tips willen voor goede portretfotografen, visagisten en/of stylisten, mail me dan even.

 

Tip 3 – Wees duidelijk

Stel jezelf tot doel om duidelijk te communiceren en voorkom dat lezers moeten zoeken naar informatie. Maak een opzet van de tekst en zet simpelweg de 5 W’s van Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom op papier. Ik zie het vaak gebeuren dat één of meerdere W’s ontbreken. Uiteraard voeg je aan dit rijtje de P van Prijs toe. Leidt vervolgens de lezer met uitnodigende kopjes door de tekst. Dus een kopje als ‘Wat’ herschrijf je bijvoorbeeld naar ‘Tips voor een mindfull leven’, ‘Zo zit je kind wél lekker in zijn vel’ of ‘Hoe trek je meer succes aan?’

Flyer ontwerp Branding Diva

Tip 4 – Gebruik mooie letters

De kopjes mogen best in een groter lettertype bijv. 14 tot 16 punten groot. De tekst eronder, oftewel de lopende tekst, is mooi in 11 punten, tenzij je publiek uit senioren bestaat die een grotere letter waarderen… Qua keuze voor een letter adviseer ik om goed te kijken naar wat je wilt uitstralen. Moet het zakelijk zijn of juist wat speelser? De sfeer die je neer wilt zetten, is bepalend. Ook komt hier het verschil tussen schreef- en schreefloze letters aan bod (zie mijn eerdere blog over dit onderwerp).

Tip 5 – Zorg voor een Call-to- action

Een flyer is een handig middel om acties mee te communiceren. Zorg ervoor dat de lezers iets gratis krijgen of tegen gereduceerd tarief. En maak het een tijdelijke aanbieding.

 


Laat je flyer professioneel ontwerpen

Mocht je het ontwerp en/of schrijven van je flyer willen uitbesteden aan Brenda Serrée van Branding Diva, dan zoeken we samen naar de uitstraling die 100% bij je past. Waar jij helemaal blij van wordt en waarvan je voelt dat dit JOUW flyer is. Zodat je jouw eigenheid en klasse volledig uitstraalt.

Wil je NU een flyer bestellen zodat je hem in 2017 kunt inzetten? Branding Diva denkt van A tot Z met je mee. Over kleuren, lettertype, koppen, call-to-action, beeldmateriaal.

Klik Bestel je flyer hier om hem alvast te bestellen en voor jou te laten ontwerpen. Er is nu een speciale aanbieding tot 30 november. Je betaalt dan niet 297 euro maar ontvangt 50 euro korting. Je betaalt dan slechts 247 euro voor dubbelzijdig ontwerp. Prijzen zijn exclusief btw.

motionmailapp.com

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.