INTERVIEW MET NATALIE

INTERVIEW MET NATALIE

Interview met bewuste ondernemer Natalie Sylvette Bakker van Heart Academy. Natalie werkte in de advocatuur en had later een eigen yogastudio. Toch kreeg zij op een bijzonder moment een klinkende missie op haar pad. Lees hier het mooie gesprek met deze inspirerende vrouw. 

WIE BEN JE?

Ik ben foodie, schrijfster, yogi, vrouw, dochter, vriendin, advocaat en coach.

En ik woon nu aan een prachtig park in Amstelveen.

WOON JE DAAR AL JE HELE LEVEN?

Ik ben opgegroeid op Texel en dat eilandgevoel draag ik nog steeds in mijn hart. Dat is een intens gevoel van vrijheid, van verbinding met de mensen daar, met de natuur en met het eiland zelf. Het is een heel diepgaande liefde. Daarom eindig ik mijn blogs altijd met ‘ALOHA’. Aloha is een manier van leven op Hawaii en ik gebruik deze groet omdat wij als Texelaars niet echt een eigen groet hebben en deze echt bij mij past.

WAT MIS JE HET MEEST AAN TEXEL ALS JE IN AMSTERDAM BENT?

Het wonen in de natuur, de stilte, het eilandgevoel. De lucht is anders, de stilte is anders, de eiland-community. Daarom ben ik er ook vaak, om mezelf daarin te blijven voeden zodat ik dit werk kan doen.

STAAT TEXEL SYMBOOL VOOR VAKANTIE OF VOOR HET ECHTE LEVEN?

Het staat voor mij voor het echte leven. Wellicht omdat ik er ben opgegroeid. Ik laat er echt diep. Wat ik daar in één dag kan transformeren, daar doe ik hier in Amsterdam zeg drie dagen over.

WAT WAS ZO’N VERANDERING VOOR JOU?

Terwijl mijn klanten vragen hebben als ‘Is dit het nu echt?’ of ‘Waar blijft de energie?’ En veelal nog bewegen vanuit wilskracht en een soort moeten terwijl de diepe wens is om te leven met energie, flow en voldoening en echt geluk, heb ik 3 jaar geleden de stap gemaakt naar daadkracht.

Dat was tijdens een periode met veel uitdagende veranderingen qua werk, wonen, ziekte en herstel. Dat jaar was mijn wilskracht helemaal weg en dat was ook nodig om daarna echt herboren terug te komen. Daarna is daar daadkracht voor in de plaats gekomen. Zeg maar een echte reset. Wat ik bedoel? Ik doe nu dingen die echt passen bij mij en bij mijn missie en niet meer de dingen waarvan ik denk dat anderen dat verwachten van mij, of omdat het plaatje er dan zo mooi uitziet, of die zo zouden horen. Dat geeft veel vrijheid en ook echte verbinding met de mensen om mij heen. En dat is heel bijzonder.

WAARVAN HEB JE AFSCHEID GENOMEN?

Bij het verlaten van de advocatuur heb ik afscheid genomen van de ratrace en het niet op mijn plek voelen met de relaties om mij heen en mijn enorme onzekerheid bij veranderingen om mij heen. En de twijfel of er nu echt een innerlijke kracht is waarover je leest in boeken, of hoort in trainingen. Die levensvragen liggen nu achter mij.

Ook toen ik ziek was, ging het goed met mij. Ik was precies op de plek waar ik moest zijn. En nu gaat het ook goed. Ik heb prachtig werk, fijne mensen om mij heen en inspireer en begeleid anderen ook te leven vanuit die kracht van het hart. Juist nu vind ik het belangrijk om samen een mooiere wereld te creëren. Helemaal als ik  denk aan mijn neefje van 2.

HOE WENS JE DAT HET LATER IS VOOR DE KINDEREN VAN NU?

Alles is natuurlijk in verandering. We leven nu in een tijd waarin de veranderingen elkaar snel opvolgen. Wat ik jonge mensen van nu toewens is dat ze zich kunnen blijven verbinden met zichzelf ondanks uitdagingen straks op hun werk, in hun relaties, dus ondanks de veranderingen. Dat zij makkelijk bij de kracht van de binnenkant kunnen blijven. En dat dit zich ook laat vertalen in bijvoorbeeld onderwijs waar niet alleen oog is voor cijfers, maar ook voor gevoelens, ondernemerschap, kwaliteiten en verbinding.

WAT DOE JE ZOAL?

Ik begeleid ondernemers of managers om de reis te maken van het hoofd naar het hart. Zoals Mark Nepo mooi zegt: ‘De langste reis die je zult maken is die van je hoofd naar het hart.’ Het is niet sexy en tegelijkertijd is het in al zijn puurheid is dit heel krachtig en ik wens het iedereen toe. Je laat je binnenkant naar buiten stralen en wordt daar heel aantrekkelijk van. Ik geloof erin dat als je deze reis hebt gemaakt, dat je dan ook de klok van de tijd terug kan draaien. Zo heb ik in mijn studententijd veel gedanst in onder meer de Roxy en in die tijd heb ik heb ook af en toe gerookt ( yep, mam). En nu vragen mensen mij vaak of ik de jongste ben van mijn twee zussen en dan zeg ik glimlachend ja. Wetende dat het net andersom is. En ook dat is de kracht van het hart.

WAAROM GAAT JE HART VOORAL UIT NAAR ONDERNEMERS EN MANAGERS?

Omdat ik uit ervaring weet hoeveel verdriet, stress, frustratie en onmacht er kan zijn als je niet werkt en leeft vanuit het hart. Als advocaat was ik echt leeg na een week werken en moest ik eerst slapen voordat ik het weekend in kon gaan. Ik weet hoe het voelt als die voldoening van binnenuit en die flow er niet is en gun het juist deze belangrijke groep om de switch te maken. Vooral omdat het zoveel blijheid geeft.

WAT WAS VOOR JOU HET MOMENT OM UIT DE ADVOCATUUR TE STAPPEN?

Dat was een heel bijzonder moment. Ik werkte toen op een kantoor aan de gracht in Amsterdam. Mijn baas en partner van het kantoor Jos vroeg: ‘Natalie, wil je een training doen die je leven leuker maakt?’ Hij had hem al gedaan en zijn broer ook. Ik zag hoe hij leefde en hoe blij hij was. Daarom vertrouwde ik erop dat het goed was om die opleiding te doen en heb ik ja gezegd. Ik ben aangemeld door de secretaresse en Jos heeft de opleiding betaald.

Toen ik terug kwam, zei Jos: ‘Wil je me iets vertellen?’ Ik kreeg een rood hoofd en stamelde ‘Ja’. Toen zei Jos: ‘Als ik in jouw schoenen zou staan en voelde wat jij nu voelt, dan zou ik de advocatuur uitgaan. Ik zit er zelf al te ver en te lang in en jij hebt nog een heel leven voor je.’ Dat heb ik gedaan. Niet omdat het juridisch werk niet bij mij past, wel omdat de manier waarop niet meer met mij resoneerde.

HOE KREEG JE JOUW  MISSIE VAN HEART ACADEMY BINNEN?

Ik was toen al zeker 15 jaar op het pad van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik had mijn yogastudio al verkocht en werd op een bed in de nieuwe mintgroene OK van het AMC binnengereden. Vóór de operatie, in die groene kamer met 10 of 15 specialisten om mij heen, voelde ik ‘Het is mijn opdracht om mensen te laten leven en werken vanuit het hart’. Een helder moment zo vlak voor ik een onzeker moment inging vlak voor de volledige narcose. Dat inzicht heeft mij heel veel kracht gegeven in de periode van mijn herstel.

GELOOF JE IN ONZICHTBARE ENERGIE?

Ja heel erg. Ik geloof erin dat je op 2 manieren kunt manifesteren. Je kunt manifesteren met iets wat je nu al ziet. Bijvoorbeeld een huis te kopen en daar een thuis van maken of het kopen van een brood bij de bakker. Je manifesteert dan dingen die al zichtbaar zijn. Je kan ook iets manifesteren dat nu in fysieke vorm nog niet zichtbaar is maar je hart al wel aangeeft. Zoals mijn huis en werk op Texel. Alles is energie. Dat dit mogelijk is, is ook bewezen door wetenschappers als Emoto, Heart Math en verschillende Amerikaanse ziekenhuizen.

HOE ZORG JIJ GOED VOOR JEZELF?

Door steeds te blijven voelen wat ik nodig heb om te kunnen doen wat ik te doen heb. Dat kan zijn dat ik onverwachts een dag niets creëer en daar ook van geniet in plaats van mij schuldig te voelen. Door op een gewone werkdag naar Texel te gaan en vanaf daar te werken. Of juist door te schrijven, een nieuwe video voor een van de trainingen van mijn bedrijf te maken. Door er elke dag voor te zorgen dat ik een zogenaamde minivakantie. Waardoor een vakantie geen noodzakelijk oplaadpunt meer is en ik niet meer van vakantie naar vakantie leef. Maar juist nu echt goed voor mezelf zorg.

Bijvoorbeeld door bewust naar New York te vliegen om daar een video interview te doen met de man die Super Soul Sunday heeft gedaan met Oprah Winfrey. Daar creëer ik bewust geld, tijd en ruimte voor en ook daar laat ik van op. Wie waarde geeft, voelt zich waardevol.

Uiteraard let ik ook op wat en hoe ik eet. Maar een collega van mij heeft een jaar lang alleen watermeloen gegeten en dat ging prima. Dus ook daar komt mindset bij kijken. En wat slapen betreft. Waar je in principe zeven of acht uur slaap nodig hebben, kun je als je leeft vanuit het hart toe met 4 of 5 uur slaap en is dat zelfs een belangrijke stap. Op een gegeven moment draait het om.

WAAR WERK JE MOMENTEEL AAN?

Ik geef verschillende individuele coachingstrajecten, schrijf met veel plezier aan mijn eerste boek en er komt een ebook aan met illustraties van Brenda Serrée. Daarnaast ben ik met een goede en bekende cameraman bezig om een nieuwe videoreeks op te nemen. Met waardevolle nieuwe input voor de lichtwerkers van nu. Ook werk ik als trainer samen met een instituut dat trainingen geeft aan scholen. Binnen het onderwijs is het percentage dat burnout klachten heeft heel hoog. Tijdens die training leert de leerkracht hoe hij of zij naar zijn eigen innerlijke kracht kan gaan en vanuit daar te werken en leven. Los van eventuele uitdagende veranderingen op werk of in relaties.

WAT ZIJN JE HOBBY’S?

Waar ik vroeger echt hobby’s had, zijn die nu meer verweven in mijn week. Ik volg graag een yogales, houd van koken met vrienden en familie, zing elke week in een groep, volg zangles op de grachten in Amsterdam en vind het fijn om over het strand te wandelen. Waar ik vroeger veel boeken las, kijk ik liever naar waardevolle video’s. Ik heb blijkbaar een andere manier van kennis tot me nemen. Toch ook de YouTube generatie. Haha..

WAAR LOPEN MENSEN VOORAL TEGENAAN?

Wellicht herken je dat. Het gevoel dat je op een kruispunt staat. Dat wat je doet klopt niet meer per hoe je je graag wilt voelen. Je hebt het idee dat je het werk dat je doet moet veranderen, maar weet het niet zeker, je bent vooral moe en futloos. Je komt er niet graag voor uit, maar je vindt het lastig om grenzen aan te geven of nee te zeggen tegen je man, vrouw of partner. Alles om de goede vrede te bewaren. En ergens weet je wel dat er een kracht in je zit, maar je hebt geen idee hoe je daar bij kunnen komen en weer echt gelukkig bent.

WAT HEEFT JOU GERAAKT?

Wat mij heel erg heeft geraakt in de begeleiding van een sensitieve manager van een financiële afdeling van een groot bedrijf die op zijn werk tegen een burnout aan zat. En thuis zijn agenda onbewust liet invullen door zijn vrouw. En die door de training in zijn kracht is gaan staan en bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg heel rustig wist te antwoorden op venijnige opmerking van een medewerker, maar ook weer echt de leiding nam over zijn leven. Of voelde dat hij graag op zaterdagochtend op de fiets met zijn vrouw naar de markt in het dorp wilde en dat ook echt ging doen. Hij had weer energie, wist wat hij fijn vond en was weer echt gaan leven.

Of een vrouw die na de bevalling van haar eerste kind het idee had dat ze alles opnieuw moest leren en zeker wel momenten van geluk ervaarde, maar haar creativiteit en echt geluk kwijt was. En nu weer met plezier naar haar werk gaat, prachtige tekeningen maakt en haar creatieve flow dus weer heeft ontdekt en ook haar echte gevoelens durft te delen waar ze die eerst vooral ver weg stopte. Of een vrouw die al allerlei trainingen had gedaan en voelde dat ze nu zelf moest gaan staan als coach, omdat de buitenwereld dat van haar verwachtte en nu doet waar zij echt blij van wordt en daardoor echt waardevol is voor een ander. En zelf echt blij is. Geluk van binnenuit. Ondanks de vele veranderingen om ons heen.

KUNNEN MENSEN MET JOU KENNISMAKEN?

Zeker, omdat ik daar zelf ook enorm in geloof. Je kan een videotraining aanvragen met tips om hun geluk weer in eigen handen te nemen gratis aanvragen via de site: www.heartacademy.nl en deze maand zijn er nog 5 plekken vrij voor een gratis heart-boost-sessie.

Wil je meer lezen over Natalie, kijk dan HIER op de site van Bewust Amsterdam.

Interview door Brenda Serrée | Branding Diva & co-creator Bewust Amsterdam

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring