INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Martina Schneider

INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Martina Schneider

INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Martina Schneider

Martina Schneider is als ADHD coach en loopbaancoach aangesloten bij Bewust Amsterdam. Een vrolijke, inspirerende jongedame die vanuit Duitsland neerstreek in Amsterdam. Zij haalde een waardevolle online ADHD training vanuit Amerika naar Nederland. Meer over haar missie lees je in dit interview.

Wie ben je?
Goede vraag (lachend). Ik moet nu natuurlijk iets zinnigs zeggen. Ik ben een vrolijk, optimistisch mens dat eigenlijk vanuit een hobby is begonnen met ondernemen. Verder ben ik sinds acht jaar moeder en ik denk dat ik een grote motivator en inspirator ben door mijn persoonlijkheid. Een stemmingmaker. Ik ben gedreven.

Wat is precies vanuit een hobby begonnen?
Mijn bedrijf om mensen te begeleiden in hun groeiproces. Twaalf jaar geleden zette ik de beginstappen met alternatieve geneeswijzen en specifiek op het gebied van kleurenlichtpunctuur. In 2006 heb ik mijn bedrijf opgericht. Toen heette het nog HealingArt4U inmiddels omgedoopt tot UP Coaching.

Wat doe je als coach en trainer?
Ik help sensitieve, intelligente professionals die veel goede ideeën hebben maar het lastig vinden om keuzes te maken, moeilijk prioriteiten stellen en hun time management beter op orde willen.

Zo doorbreken zij ADHD gedrag, van zichzelf of van anderen. Het zijn binnenkort vooral cursussen voor ouders van AD(H)D-ers en professionals die met mensen met AD(H)D werken. Er is een train de trainer cursus in de maak voor coaches die ook met de doelgroep werken. Zij worden dan ADD Crusher gecertificeerd. In het najaar start de eerste groep van ouders met een cursus van twee avonden waarin zij het ADD Crusher programma leren gebruiken.

Wat is lastiger voor een sensitief persoon?
Zij vinden het lastig om belangen af te wegen. Een sensitieve professional is heel empatisch en vindt het vaak lastig om besluiten te nemen die iemand anders wellicht kunnen kwetsen of achterstellen. Prioriteiten stellen vinden ze soms lastig. Ook NEE zeggen is vaak een grote uitdaging, omdat ze zich zo goed in anderen kunnen verplaatsen en niemand willen afwijzen.

Hoezo is dit op jouw pad gekomen?
Zelf zie ik mij ook als sensitief intelligent mens. Mijn hele loopbaan ben ik mij altijd persoonlijk verder aan het ontwikkelen. Ik werk al 16 jaar op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling waarbij ik heb vastgesteld dat ik mensen ook vanuit mijn eigen ervaring verder wil hebben. Ik heb zelf veel cursussen gevolgd en als ze mij verder kunnen helpen, kan ik dit ook meegeven aan anderen.

Wat was voor jou zelf een belangrijk inzicht?
Voor mij als SIM (sensitieve intelligente mens) was dat om mijn vrije tijd echt in te plannen. Als ik van tevoren op mijn vrije dag van alles inplan, is het geen vrije dag meer. Ik moet dus echt hele vrije dagen inplannen zonder afspraken. Een hele dag waarin ik lekker in de zon mag liggen of gewoon spontaan naar een podcast van Abraham Hicks kan luisteren. Of ik zoek iets op van Joe Dispenza over brainplasticiteit en neuro wetenschappen, dat vind ik een boeiend thema.

Wat was je voor kind?
Ik was een opgewekt, slim kind dat altijd voor de harmonie in de klas zorgde. Ik was al mondig, want ik was woordvoerder van de klas.

Waar groeide je op?
in München, Beieren in Duitsland. Ik woonde daar tot mijn 25ste.

En hoezo verlegde je je grenzen naar Nederland?
Eigenlijk was dat een intuïtieve ingeving. Ik zat in een ongezonde relatie en het lukte me al jaren niet om mij los te wrikken. Toen dacht ik: Nú ga ik drie maanden naar het buitenland en lekker op een strand werken. Na drie weken in NL wist ik dat ik voorlopig niet naar huis hoefde. Ik voelde me zo fijn hier.

Was dat niet spannend?
Ja! Ik vond het héél erg spannend. Mijn moeder had vroeger altijd veel voor mij geregeld. Hier in Nederland moest alles zelf gaan doen, van scratch af aan. Dat heeft mij een boost gegeven in mijn zelfvertrouwen, zo van ‘Hé, ik kan het!’

Ben je in Nederland pas je loopbaancoaching begonnen?
Ja. Ik werkte eerst nog in het toerisme. Achteraf had ik graag gestudeerd. Ik wilde mensen helpen om alle sociale mogelijkheden te benutten om verder te komen in hun leven.

Bij wie kreeg je jouw eerste kans?
Bij CBE consultants. Ik kon daar als project assistent aan de slag. Omdat ik nog geen Nederlands kon schrijven, leerde ik dat gaandeweg Nederlands als assistent. Vanuit daar solliciteerde ik bij een landelijk opererend bedrijf in de arbeidsbemiddeling.

In oktober 2000 kon ik als consulent arbeidsbemiddeling aan de slag bij de Gemeente Amsterdam! In 2001-2002 ging ik drie maanden naar Australië en leerde terug in Nederland bij een reïntegratie- en trainingsbureau de kneepjes van het vak.

Toen werkte ik zeven jaar als reïntegratieconsulent en arbeidsbemiddelaar en zeven jaar als trajectbegeleider en coach in de geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast zette ik dus mijn eigen bedrijf op, omdat ik voelde dat alle alternatieve hulp ervoor zorgde dat ik mij beter voelde. De reguliere zorg is vaak zo onpersoonlijk.

Wat vond jij een echte goede therapie of behandeling?
De kleurenlichtpunctuur: innerlijke conflicten werden opgelost vanuit die behandeling. Zonder dat je hoefde te praten. Wat ik ook fantastisch vond, was reconnective healing. Net als Reiki vond ik die zelfhelende kracht van energie fantastisch. Dat was eigenlijk het mijn begin van mijn spirituele pad en het ontdekken van de kracht van energie. Dat opende voor mij vele deuren. Ook de Aura Reading en Healing vond ik mooi. De verbinding met je hogere zelf. Nu probeer ik al mijn gevolgde therapieën en opleidingen in te zetten in een soort “fusion” voor mijn klanten. Om hen onbewust of bewust verder te helpen.

Voel je je een pionier op gebied van ADHD?
Ja, omdat ik dingen online aanbied in het programma “Doorbraak tot succes”. Ik heb de training van ADD crusher naar Nederland gebracht vanuit Amerika. Dat was een goede intuïtieve ingeving, omdat zoiets hier in Nederland nog niet bestond. Zonder dat ze naar een coach of therapeut hoeven komen, krijgen SIM gewoon praktische tips om hun gedragingen te veranderen. Ik ben zelf ook praktisch in gesteld.

Leef jij gezond?
Gezond, maar niet overmatig. Ik sport, mediteer, eet biologisch, ik zorg ervoor dat ik gezonde voeding via oor en oog binnenlaat. Ik kijk eigenlijk geen tv of journaal. Ik wil niet teveel negatieve berichten toelaten. Zo kan ik mijn energie goed en hoog houden. Soms krijg ik daardoor rare gezichten, als ik informatie nodig heb kan ik dingen doelgericht opzoeken, maar hoef daarvoor niet de hele tv energie mee te krijgen.

Wat heb je voor hobby’s?
Ik zing graag a capella in een koor, we treden ook op. Theaterspelen vind ik ook erg leuk. Verder lees ik leuke boeken zoals ‘Sterrenlicht’ of de ‘Vierde dimensie’ van Hans Peter Roel. Of Gary Zukav’s ‘Soulstories’ of Elisabeth Gilbert’s ‘Big Magic’.

Wie inspireren jou?
Powervrouwen zoals Oprah Winfrey, maar ook Joe Dispenza, Nisandeh en Vered van Open Circles. Ik word geïnspireerd als ik zie dat je met passie en focus heel ver komt. Eigenlijk als mensen heel erg gepassioneerd zijn en daardoor ook heel succesvol, dat inspireert mij enorm. Net als Richard Branson van Virgin.

Wil je nog iets noemen?
Ik heb via mijn site nu nog tijdelijk een gratis weggever ‘Gratis tips voor busy minds’. Maar na de rebranding van mijn website binnenkort kan mijn gratis e-book ‘Make UP your mind’ worden gedownload, dat zijn persoonlijke tips en verhalen van een SIM.

Verder zal volgend jaar een inspiratie- en werkboek uitkomen die ik samen schrijf met twee oud collega’s op het gebied van loopbaan.��Op 11 september is de workshop ‘Abundance’ in Amsterdam. Dat is op dit moment mijn grote passie. Het gaat over mindset en de Law of Attraction. Ik vind het leuk om hierbij de uitspraak aan te halen: ‘You cannot fake vibration to the universe’ – Abraham Hicks.

Je kunt je voordoen alsof je vrolijk bent, maar als je jouw vibratie (je electro magnetisch veld) niet goed hebt, moet je eraan werken om jouw frequentie te verhogen om dingen voor elkaar te krijgen.
Ik heb genoeg voorbeelden en ervaringen van hoe het wel werkt.

Wat is jouw droom?
Een grote droom van mij is dat mensen niet meer met labels beperkt worden, maar juist ontdekken hoe krachtig zij zijn. Dat wil ik verder delen. Daarom werk ik nu samen met andere mensen om het HSP congres ‘De kracht van sensitiviteit’ te organiseren.

Ik wil mensen leren om hun sensitiviteit gewoon als kracht te kunnen gebruiken. Als je meer jezelf kan zijn, transparant durft te zijn, ben je gelukkiger in het leven. Je bent veel authentieker en kan als echt mens door het leven gaan, zonder jezelf te verbergen. Met allerlei ideeën, gedachten, obstakels die het leven zo avontuurlijk maken. Ik wens dat mensen meer zichzelf durven zijn.

Ben jij jezelf nu?
Ik ben compleet mezelf! Tot vreugde en (lachend) soms tot irritatie van anderen.

Als je nu 1 tip zou mogen geven op werkgebied voor SIM?
Plan realistisch!

Mensen willen teveel gedaan krijgen, kijken er tegenop en krijgen vervolgens niets gedaan. Wees realistisch en stel doelen.

Wil je meer weten over UP Coaching, kijk dan op http://www.bewustamsterdam.nl/…/adhd-business-%26amp%3bloop…

door Brenda Serrée | Branding Diva en co-creator Bewust Amsterdam

Geen opmerkingen

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring