INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Irene van Herwerden

INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Irene van Herwerden

INTERVIEW MET BEWUSTE ONDERNEMER: Irene van Herwerden

Irene van Herwerden is als ondernemer aangesloten bij Bewust Amsterdam. Zij is eigenaresse van CHOCOdelic (dat o.a. raw food en superfood chocolade producten verkoopt), organisator van het jaarlijkse Dutch Food Festival en blies tevens Stichting Raw Food Nederland in het leven. Wie is deze ondernemende vrouw? Vanwaar haar passie voor raw food? En wat is zij van plan op Ibiza?

Wie ben je?
Ik ben iemand die het fijn vindt om iets neer te zetten waar andere mensen blij van worden.
Zoals onze producten van CHOCOdelic, alles van hoge kwaliteit met de beste ingrediënten en op een duurzame manier verbouwd. Alles is biologisch en met zorg gemaakt.

Is dat een rode draad in je leven?
Ja, dat was ook zo als fotograaf. Ik ben 16 jaar fotograaf, eigenlijk beeldmaker, geweest. Ik wilde echt dat mensen een goede ervaring hadden. Een leuke dag hadden en blij waren met de foto’s. Dat ze er stralend en op hun best op stonden.

Doe je naast CHOCOdelic nog iets anders?
Ik ben ook organisator van het Dutch Food Festival. Afgelopen zondag was de vierde editie bij boerderij Langerust. Het was een grote markt met 80 kramen met raw food en superfood. En met veel inspiratie op het gebied van de raw food lifestyle. Centraal stond hoe je bewust kunt omgaan met alles in je leven. Bewust leven, bewust bewegen, hoe ga je met de aarde om en met de dieren en mensen om je heen. Zodat het voor iedereen en alles werkt. We hadden binnen ook workshops en lezingen, mensen konden leren hoe ze zelf raw food gerechten kunnen bereiden.

Komt er een volgende editie?
Ja, dat is wel de bedoeling. Volgend jaar juni.

Heb je daar een team voor verzameld?
Ja, ik doe dat met vrijwilligers van Stichting Raw Food Nederland. Zij zijn heel enthousiast over gezond leven en willen hieraan bijdragen.

Heb je deze stichting ook in het leven geroepen?
Ja. Alweer vijf jaar geleden.

Wat doet de Stichting Raw Food Nederland nog meer?
Het organiseert momenteel alleen het festival. Ik doe het namelijk naast mijn reguliere werk voor Chocodelic. Ik zou wel een platform willen maken dat 24/7 bereikbaar is voor raw food. Vooralsnog blijkt dat heel arbeidsintensief en kan ik het niet combineren met wat ik nu allemaal doe.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben alleenstaand moeder van een dochter en verder houd ik me bezig met het management van Chocodelic. Wij zijn distributeur en producent van raw food chocolade en andere raw food zoals vruchten- en notenrepen.

Hebben die dezelfde mooie ‘branding’ als de CHOCOdelic producten?
Nee, die zien er anders uit qua verpakking. Wij zijn van de notenrepen alleen distributeur.

Heb je een missie?
Mijn missie in mijn leven is dat mensen connectie hebben met zichzelf, met elkaar en alles om zich heen. Daarin wil ik faciliteren.

Hoe zorg jij goed voor jezelf?
Ik ben een raw foodie en fruitarian, ik eet veel fruit, groente en salades.
Ik liep een lang pad om hier te komen. Eerst werd ik vegetariër, daarna stopte ik met suikers. Later at ik macrobiotisch tot ik negen jaar geleden in contact kwam met raw food. Dat was toen nog met heel veel noten, best zwaar. Later werd ik veganist.

Eet je nog wel groenten?
Ja, maar dan rauw. Ik eet niets gekookt.
Verder loop drie tot vier keer per week hard. Meestal een half uur. Daar voel ik me prima bij, ik heb geen ambitie om hele afstanden of een marathon te lopen. Ik wil lekker naar buiten, in het park (red. Vondelpark) zijn. Verder doe ik aan dansen zoals ecstatic dance en biodanza. Ook doe ik thuis aan yoga.

Wat heeft raw food in jouw leven veranderd?
Ik had altijd last van mijn buik. In een bepaalde periode had ik enorme buikpijnen. Ik ging naar de huisarts en die constateerde een spastische darm. De huisarts zei dat ik er maar mee moest zien te leren leven. Ik dacht: ‘Ik dácht het niet!’
En zo kwam ik uit bij raw food. Mijn dochter zat in die periode op ballet waar een café was. Die jongens maakten smoothies. Elke keer stond ik tijdens haar balletles met hen te kletsen over het leven, over raw food, In die tijd was er ook de Chocolate Club met rauwe chocolade dranken enzovoorts. Dat vond ik zo heerlijk dat ik op een dag besloot om alleen nog maar rauw voedsel te eten. Dat gaf me zoveel energie dat ik begon met hardlopen, iets wat ik daarvoor nooit deed.

Hoeveel ben je ervan afgevallen?
Niet echt, ik was altijd al slank. Ik voel wel dat mijn lichaam sterk is en ik voel me krachtig.

Verteerd je eten sneller?
Ik eet nu bijvoorbeeld meloen: dat verteerd vrij snel, dus eet ik er veel van.

Wat is jouw lievelings raw food?
Van die gele meloenen. Daar eet ik er zo één of twee van per dag. Waar ik ook helemaal gek op van die ingevroren Acaï, een vrucht uit Zuid-Amerika. Die bevat zoveel antioxidanten, dat hij meteen vanaf de boom ingevroren moet worden.

Waar kun je die kopen?
Er zit een Braziliaanse supermarkt op de Kinkerstraat en bij Alec van de Alchemist Garden op de Overtoom.

Ben je nog bij de productie van de chocolade betrokken?
Nee, die is in het buitenland. Ik ben van de marketing en pr en zit helaas vaak op kantoor.
Ik probeer wel vaker tussendoor vrij te nemen en niet de hele tijd maar door te werken.
En ik ga nu voor het eerst werken vanuit het buitenland. Ik heb een huis gehuurd op Ibiza om daar lekker te werken. Dat kan, want zo heb ik mijn bedrijf ingericht.

Hoe stel jij je dat voor, werken in het buitenland?
Het lijkt me heerlijk om vooral in de winter te werken in het buitenland. Mijn dochter van 14 jaar houdt me daarin nog wat tegen, het moet voor haar natuurlijk ook werken.

Heb je nog hobby’s?
Ik ben erg met persoonlijke ontwikkeling bezig. Ik ga naar Angelo’s ‘Heart of Awakening’. Dat zijn groepen waar ik heen ga om meer vanuit mijn essentie te leven.

Had je onlangs nog een aha-moment?
Ik deed laatst een de-armouring training bij Gosse Beerda. Dat haalt barrières in je lichaam weg en daardoor kun je diepe inzichten krijgen. Ook over hoe je in je leven staat. Ik ben achter de schermen heel goed, als spin in het web. Een soort vliegende keep. En aan het einde van de dag op het Raw Food Festival dacht ik ‘Het was een gave dag, maar eigenlijk ben ik wel klaar om zelf op het podium te gaan.’ Dat was wel een aha-moment. Ik ben daar nog wel in aan het zoeken, omdat ik erg in het zakelijke zit, maar als ik mijn hart volg, ga ik een iets andere kant op.

Wil je meer weten over Irene van Herwerden of CHOCOdelic? Kijk dan ophttp://www.bewustamsterdam.nl/…/chocodelic%2c-beautyfood-li…

door Brenda Serrée (Branding Diva) | co-creator Bewust Amsterdam

Geen opmerkingen

Sorry, the comment form is closed at this time.