Dit zei hij bij het afscheid

Dit zei hij bij het afscheid

Ik had een drukke week achter de rug en ging op goed geluk naar de massagepraktijk waar ik vaker kom. Gelukkig was er een masseur beschikbaar, iemand die ik nog niet kende. Het bleek een Fransman met een dijk aan ervaring. Hij was jaren geleden naar Nederland gekomen om aan het Kushi Institute of Europe te studeren. Een bevlogen man op het pad van een bezield leven. Je snapt dat we instant een klik hadden. 

 

Maar wat ik vooral bijzonder vond, is wat Yves bij het afscheid zei. Hij had sowieso langer de tijd genomen voor de behandeling en vertelde over een krachtige korte meditatie die ik kon doen vlak voor het slapen gaan. Het heette de inner smile. Als ik alleen al het beginstuk zou doen van die langere meditatie, zou dat heel veel ontspanning brengen. In het korte betekent het dat je je inbeeldt dat iemand je heel erg laat lachen. Dat je heel erg blij bent. Dat gevoel neem je mee je hele lijf in. Zonder dat je het op je gezicht tot uitdrukking brengt. Het gaat dus echt om wat het binnen in jou doet. Ik weet voor mezelf meteen wie deze persoon is, degene die mij altijd deed lachen in moeilijke tijden.

 

Bij het afscheid pakt Yves een gekleurd papiertje van een notitieblok en schrijft er ‘Inner Smile Mantak Chia’ op. Echt, die moest ik eens opzoeken, want het was voor hemzelf heel krachtig.

 

Zichtbaar zijn voor je doelgroep

Wat heeft dit nu te maken met zichtbaar zijn voor je doelgroep, zul je misschien denken? Waarom schrijf jij als personal branding coach hierover?

Het gaat erom dat deze man mij GRATIS een waardevolle tip gaf, mij wist te inspireren en nieuwsgierig maakte. Niemand anders heeft mij over deze meditatie vertelt. Nu blijft hij meer op mijn netvlies staan dan wanneer hij alleen de massage had gegeven en klaar is kees. Nu blijft hij mij bij en ik kom zeker terug. Hij gaf iets extra’s zonder dat hij er iets voor terugverwachtte. Uiteindelijk is geven ontvangen.

 

Welke tip heb jij je klant onlangs gegeven? Heb je die ook gedeeld met de mensen die je online volgen? Dat is ook waardevol voor hen. En ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jou instant kan laten (glim)lachen…

Personal branding en je online mogelijkheden

Bij alles wat je laat zien gaat het om jouw passie, je persoonlijkheid en professionaliteit! In een coachingsessie ‘Your True Colors’ kijken we naar wat je nu laat zien en maken een concreet actieplan voor jouw gratis weggever, blogs, drukwerk en social media profielen. Wat kun je doen om een goede klantenstroom op gang te krijgen en jezelf als een inspirerende authentic brand te laten zien?

Ik wens je een kleurrijke dag!

Brenda Serrée

3 opmerkingen

 • Arjen

  11.02.2018 om 11:26 Beantwoorden

  Ha Brenda, mooie post! Ik verdiep mij ook op dit moment in deze materie. Grappig want via het onderstaande document zie ik dat hierin Self Acceptance ook genoemd wordt. Via het begrip Selfness probeer ik het belang van me-time en alles daaromheen duidelijk te maken.

  • Redactie

   15.02.2018 om 12:12

   Wat leuk dat je de inner smile ook kent en toepast. Dank voor het delen, Arjen.

  • Redactie

   30.08.2018 om 19:35

   Heb jij een goede meditatie oefening hiervoor?

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring