Ook als ondernemer mag je jezelf zijn, gewoon wie je bent

Ook als ondernemer mag je jezelf zijn, gewoon wie je bent

Vaak denken we dat het bedrijfsleven toonaangevend is voor ons bestaan als zelfstandig ondernemer. Lopen in het keurslijf van een functie, je gedragen naar de rol waarvoor je op de loonlijst staat. Hoe anders kan het zijn wanneer jij jezelf als ondernemend mens toestaat om je ware innerlijk te tonen en je kunt werken vanuit je hart? Lees mijn vijf tips om authentiek zichtbaar te worden.

1. Ga in je ruimte staan

Probeer de ruimte te vinden waar je als ondernemend mens naar verlangt. Je bent het zo waard om opgemerkt te worden. Daarmee sta je ook in je innerlijke ruimte. Zo kom je in de flow, waar je ‘aan’ staat voor inspiratie en ingevingen. Je komt boven je ‘beperkte’ ik uit. Hoe meer jij uitstraalt en geeft, hoe meer je ook ontvangt.

Claim gerust je (online) plek in de wereld. Deel waarmee je bezig bent, wat jou bezighoudt als mens en ondernemer. Je kunt daarmee kleur bekennen en een verschil maken. Jij bent uniek en anders dan alle anderen. Ga dus in je ruimte staan. Doe anderen niet na, maar doe je best om jezelf te zijn.

Waarom zou je op jouw Facebook fanpage alleen product- en dienstgerelateerde posts plaatsen? Hoe leuk wordt het als jij ook iets persoonlijks inbrengt waarop mensen kunnen reageren? Kijk maar naar je top drie aan interesses. Waar word je echt blij van? Wat vind je leuk om te doen? Houd je van tango dansen, schilderen of reiki? Dat kan een heel ander beeld van jou opleveren dan wat je tot nu toe laat zien. Sluit gerust af met een vraag aan je volgers, ze zullen het leuk vinden om te reageren.

Of je nu biologische thee, yoga lessen of meditatie cursussen aanbiedt, we vinden het leuk om de mens achter het product of dienst te zien. Mensen kunnen zich meer met je verbinden. Sterker nog, mensen willen zich eerst met jou verbinden voordat ze iets bij je kopen. Wil je eens op een rijtje zetten wat voor persoonlijke interesses je hebt? Download dan mijn gratis reader op de site.

2. Vraag om hulp

Word je er ook zo moe van dat het bij anderen altijd heel goed en fantastisch gaat? Misschien wordt het tijd om dan zelf de eerste stap te zetten als het bij jou even minder gaat. Trek je niet terug, juist niet nu het minder gaat. Kijk naar wat er speelt. Heb je niet genoeg aanmeldingen voor je workshop? Kun je hulp gebruiken? Wanneer vroeg jij eigenlijk voor het laatst om hulp? Laat gaan wie je denkt te moeten zijn, want niemand is perfect. Juist als de nood het hoogst is, breekt het licht door.

Mensen voelen en denken graag met je mee. En als jij de eerste stap zet, zul je merken dat zij ook meer met jou durven delen. Dan krijg je eindelijk het echte contact en de verbinding die veel waardevoller is dan praten over successen en oppervlakkigheden. Je kunt je hulpvraag heel goed stellen in een persoonlijke mail, een Facebook message of telefoongesprek. We zijn allemaal ooit begonnen en kennen allemaal onze ups en downs in het ondernemerschap. Om hulp vragen is moedig en levert waardevolle inzichten op.

3. Blijf verbonden met je hart

Als we vanuit de oude ondernemersgedachte ondernemen, dan zitten we vooral in onze mannelijke energie, in de actie-stand. Voor je het weet, ben je weer aan het doen-doen-doen. Terwijl zelfzorg bij leven en werken vanuit het hart voorop staat. Niet voor niets is het onze hartchakra waar yin en yang, zwart en wit, in balans zijn.

Hoe fijn is het dat je zelf je tijd mag indelen en tijd kunt vrijmaken voor een wandeling buiten of een meditatie-moment? Je mag ook deze zachtere kant van jezelf delen met de buitenwereld. Je mag dus zichtbaar zijn om wie je bent en hoe jij in het leven staat. Je hoeft niet alleen maar resultaatgerichte berichten de wereld in te zetten. Laat jou als ‘ondernemer in ontwikkeling’ ook aan bod komen.

4. Durf je verhaal te delen

Wie ben jij? Jij bent jij, met jouw verhaal. We hebben allemaal onze levenslessen en sommige ervaringen zijn voor anderen tot steun. Durf jij jouw verhaal te delen? Daarin kunnen anderen hun ervaringen herkennen. Er is er maar één met jouw verhaal. Door het te delen laat je de grens tussen jou en de buitenwereld langzaam verdwijnen.

5. Weet voor wie je het doet

Zodra jij bewust onderneemt en zichtbaar bent, zul je merken dat bepaalde mensen en situaties jou energie geven, terwijl anderen juist energie onttrekken. Sommige mensen zijn als zonnetjes die je toestralen, terwijl anderen je energie absorberen. Ga na met wie jij graag werkt en welke mensen jou inspireren. Als jij op hen afstemt, trek je meer van deze mensen aan en zul je nog meer stralen. Het is de wet van de resonantie dat elke gedachte, elk gevoel en elke intentie die je hebt, een trilling creëert die effect op onze omgeving heeft. Onze gedachten resoneren met alles en iedereen. Als je dit principe eenmaal doorhebt, weet je dat je ook door je zichtbaarheid en boodschappen die je uitzendt, zelf bepaalde energie en mensen aantrekt. Weet dus dat jij zelf kunt sturen in dat waar je meer van wenst in je leven. En dat dat een belangrijk onderdeel is bij je authentieke zichtbaarheid.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op de site van Vrouw & Passie.

Op donderdag 21 januari van 19.30 – 21.30 uur organiseer ik speciaal voor Vrouw&Passie lezeressen en auteurs een Inspiratieavond over ‘Wie ben jij als ondernemend mens?’ Met meditatie, originele oefeningen en persoonlijke verhalen kijken we naar jouw eigen zichtbaarheid. Wil jij erbij zijn? Reserveer snel gratis een plek via mijn site.

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bevestig aanmelding in je mailbox.

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Je vindt het ok dat Branding Diva je mailt volgens de AVG en gaat akkoord met de privacy verklaring