Online drukkerij of huisdrukkerij in de buurt?

Online drukkerij of huisdrukkerij in de buurt?

Klanten vragen mij regelmatig om advies qua drukwerk.Ze weten niet of ze hun drukwerk via een online drukkerij of juist door een kleinere drukkerij in de buurt moeten laten drukken. Ik heb met beide typen drukkerijen ervaring en kan mijn klanten dan ook adviseren wat in hun geval handig is.

Eenmalig drukwerk via online drukkerij

Als je niet veel wilt uitgeven aan een project en bijvoorbeeld eenmalig een Bestel je flyer hier wilt laten drukken, dan kun je een online drukkerij  overwegen. Over het algemeen flyer ontwerp Dtp Divawordt er digitaal gedrukt voor huisstijlitems in kleine oplagen, hogere aantallen (>10.000) gaan in de offset. Vaak besteden online drukkerijen (een deel van) het drukwerk uit aan drukkerijen in het buitenland wat gevolgen heeft voor papiersoort, luchtvochtigheid en inkten, maar de kwaliteit zou ook goed moeten zijn. Wat ik zelf als een groot voordeel ervaar, is dat online drukkerijen een groot aanbod hebben en je heel makkelijk prijsopgaven krijgt. Tevens is meteen bekend wanneer jouw drukwerk bezorgd wordt. Er zijn zelfs spoedopdrachten mogelijk. Een nadeel is dat een proefdruk niet mogelijk is, terwijl je soms gewoon even wilt zien wat het eindresultaat is.

Meerdere items voor huisstijl via huisdrukkerij

Vermijd online drukkerijen echter als je meerdere items wilt laten drukken in de huisstijl en geen kleurafwijkingen onderling wilt. Stel, je bestelt tegelijkertijd een visitekaartje, briefpapier en enveloppen. Je zou met online printers dan voor nare verrassingen kunnen komen te staan, omdat zij de enveloppen uitbesteden aan een drukker in Engeland, de visitekaartjes aan een drukkerij in Naarden en het briefpapier in België laten drukken waar een actie is voor briefpapier. Zij zoeken namelijk de goedkoopste drukkerijen die bulkaanbiedingen hebben…. Op die manier kunnen zij stunten met hun prijzen.

Drukkerij in de buurt

Je doet er met meerdere items voor je huisstijl dan verstandig aan een vaste ‘huisdrukker’ in de buurt te zoeken. Niet altijd de goedkoopste optie, wel de drukker met veel ervaring, je kunt er langs gaan voor overleg en vooral: alles wordt in één drukkerij dus op dezelfde plek gedrukt. Zo voorkom je kleurverschillen doordat er geen invloeden van buitenaf spelen, zoals eerder genoemd. Voor een goede drukkerij kun je gewoon op internet zoeken naar welke dichtbij jouw bedrijf zit of vraag Branding Diva om tips voor regio Amsterdam.

Welke papiersoort neem ik voor mijn drukwerk?

Het is fijn dat je met een vaste huisdrukker een relatie opbouwt doordat je elkaar ziet en face to face met elkaar overlegt. Je kunt langsgaan om papiersoorten te voelen en te vergelijken en ook zie je de diverse afwerkmethoden. Want wat is houtvrij gesatineerd MC papier of sulfaatkarton tweezijdig gestreken? En hoe ziet dispensielak of UV lak als finishing eruit? Online drukkerijen hebben dit probleem trouwens wel ondervangen met proefpakketten, maar deze bevatten niet altijd wat je nodig hebt.

Mocht jij eens advies willen hebben over drukwerk, papiersoort of de juiste afwerking voor jouw specifieke drukwerk, bel me gerust.

Een fijne dag, Brenda Serrée

 

 

 

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.