Let spring begin! Over je staande houden én meebewegen

Het is momenteel een tijd van uitersten. Van vertrouwde zaken verliezen en nieuwe dingen opbouwen. Laat je onzekerheid de overhand nemen of vertrouw je op je eigen kunnen en op de universele wetten? Ga je over in denken en piekeren of schakel je over naar mogelijkheden zien, momenten creëren en een bewustzijn van vertrouwen? Laat je hierbij ondersteunen door mensen die daar goed in zijn. Zo geeft Michael Pilarczyk fijne online Meditation Moments met duizenden mensen tegelijk en inspireert DJ Shanto met dansconcerten die je thuis kunt volgen. Ik zie prachtige initiatieven ontstaan. Ook jij kunt je volgers inspireren door het delen van tips en levenservaring uit eigen koker. Blijf het doen, al ontbreekt momenteel je houvast misschien.

 

Je staande houden én meebewegen

Vorige week zondag werd meegedeeld dat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven en scholen dichtgaan. Op maandagmorgen belde de schooldirectie waar mij man een invalcontract als docent had, dat hij niet meer hoeft terug te komen: het online lesgeven kan nu door de thuiszittende geblesseerde docent gedaan worden. Tevens cancellen bedrijven en vrijgezellen hun uitje die ze bij hem hadden geboekt (hij heeft een bureau voor groepsuitjes in Amsterdam). Twee dagen moesten we wennen aan het idee dat de boel behoorlijk is ingestort. Ik dook in de boekhouding, zette dingen op een rijtje. Vervolgens ontdekte ik voor de zoveelste keer in het leven hoe veerkrachtig ik en mijn gezin kan zijn. Dat we niet bij de pakken neer gaan zitten, maar kijken wat er allemaal mogelijk is. Dat was toen ik erg ziek was, dat was tijdens de financiële crisis in 2008 en dat is nu. 

 

Dankbaar

Ik ben extra dankbaar voor mijn vaste parttime baan in de communicatie waarin ik mijn ei kwijt kan. Vloggen, een media campagne opzetten, ontwerpen, nieuwsberichten schrijven. Waar ik leuke collega’s heb waarmee ik ook nu tijdens thuiswerken mee connect. En dat de meeste klanten van Branding Diva van de week lieten weten dat we verder gaan op het ingeslagen personal brandingpad dat ik adviseerde of dat ik toch verder mag met het ontwerpen van hun nieuwe online look, flyer of ebook. Positieve vibes van krachtige ondernemers. Zij nemen juist nu beslissingen voor de lange termijn. Ik denk dat dat goed is om te doen.

 

Ingeslagen paden volgen of bijstellen

Ik ga zelf ook door met ingeslagen paden, al heb ik deelname aan een duur Amerikaans coachingsprogramma uitgesteld. Maar wat ik kan uitbesteden, goed voelt en haalbaar is, doe ik.

 

Zo heb ik een video-interview met Frouke Visser opgenomen. Zij is trainer, coach en supervisor van docenten. Ondanks haar succes zonder website of ander ‘visitekaartje’, voelde ze op een gegeven moment de behoefte om haar online zichtbaarheid met mij te willen oppakken. Hoe dat kwam en wat we hebben gedaan hoor je in mijn video-interview met Frouke. [Kijkduur 5 minuten]. Het kan je inspireren om juist nu door te gaan waar je al naartoe werkte. Of om stil te staan bij je eigen verlangens en wensen als het om personal branding gaat. Schroom niet om een gratis Brandingscan in te plannen om hierover met mij te sparren van de week (zie link onderaan deze post. Als je het fijn vindt, kunnen we ook sparren over wat jij juist nu zichtbaar kunt maken.

Shinkansen

Ook zet ik verdere stappen richting mijn Parijs droom. Mocht je het gemist hebben, lees dan HIER mijn blog over Shinkansen.

Shinkansen is een van de Ikigai geheimen voor een lang leven. Ik blijf onverminderd enthousiast over de Ikigai geheimen. Gaf onlangs een workshop aan het team van een Amsterdamse sportschool. We togen ook met elkaar het Vondelpark in voor een mindfull ikigai walk.


 

Sakura

Uiteraard bewonderden we de Sakura, een van de eerste in bomen met bloesem. Ik wens jou ook toe dat je volledig waarneemt wat er deze lente allemaal aan moois ontluikt. Elke dag erop uit, juist nu. Goed voor je gezondheid, voor je soul en je relaties. Vandaag staat op mijn Instagram account een Lentefoto die ik onlangs maakte. Het is een zogenaamde flatlay waar ik onlangs een cursus voor deed. Heerlijk om liggende collages te creëren met voorwerpen die je vervolgens voor social media posts kunt gebruiken.

 

Bewust zijn

Tot slot deze van Eckhart Tolle. Misschien heb jij net als miljoenen anderen zijn boek ‘De kracht van het nu’ wel in de kast. Fijn om te herlezen. Juist nu.

 

Het begin van vrijheid is het besef

dat je niet de denker bent

Op het moment dat je de denker gaat waarnemen,

wordt er een hoger bewustzijnsniveau actief.

Je begint dan te beseffen dat zich boven het denken

een geweldig gebeid van intelligentie uitstrekt

En dat het denken niet meer is

dan een nietig onderdeel van die intelligentie.

Je beseft ook dat alle dingen die echt belangrijk zijn,

Zoals schoonheid, liefde, creativiteit, vreugde, innerlijke vrede,

uit iets voortkomen dat het verstand te boven gaat.

Je begint te ontwaken.

Eckhart Tolle

 

Gratis brandingscan

Schroom niet om een gratis Brandingscan in te plannen om hierover met mij te sparren van de week. Als je het fijn vindt, kunnen we ook sparren over wat jij juist nu zichtbaar kunt maken.

 

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.