5 tips voor schrijfinspiratie

5 tips voor schrijfinspiratie

Herken je dat je soms geen inspiratie hebt voor je Facebook posts, blogs of nieuwsbrief? Het kan zijn dat je een tijdje meer naar binnen gekeerd was of tijdens de vakantie wilde unpluggen. Tegelijkertijd weet je dat het goed voor je zichtbaarheid zou zijn om iets van je te laten horen. Wat mijzelf helpt is de gedachte dat er mensen zijn die door mijn tips hun online presentatie verbeteren of zin krijgen om hun zichtbaarheid en hun bereik kunnen vergroten. Misschien is het in jouw geval een helpende gedachte dat mensen jouw tips nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, gezondheid of iets anders.

Als personal brandingcoach geef ik je graag 5 tips waarmee je weer gaat schrijven na een stillere periode.

5 tips voor schrijfinspiratie en een positieve mindset.

door Brenda Serrée van Branding Diva | energizing brands and people

 

1. Wees persoonlijk

Zorg ervoor dat mensen jou als mens meekrijgen. Kijk eens of je een blog kunt schrijven of video kunt maken waarin jij ook echt iets van jezelf laat zien. Wie is de persoon achter de ondernemer? Om te begrijpen wat ik hiermee bedoel, heb ik een video voor je opgenomen met een persoonlijke touch. Bekijk hem hier.

 

 

2. Inspiratie uit de natuur

Zorg voor een positieve mindset en vooral ontspanning. Ontspanning is de beste staat van zijn om inspiratie en schrijfzin te krijgen. Stel je hebt het gevoel dat je nodig iets van jezelf moet laten horen, maar nog niet precies weet waarover… Maak dan een wandeling door je wijk, in het park of het bos of ga naar het strand. Het kan variëren van een half uurtje tot een paar uur. Bij mij is een half uur tot een uur al voldoende om de verbinding met de natuur te voelen, innerlijke rust te ervaren en dankbaarheid voor wat is. Meestal krijg ik al wandelend een idee of valt mijn oog op iets of iemand die iets aanwakkert. Ik hoor deze ervaringen ook van inspiratoren als Wayne Dyer, Dr. Joe Dispenza en Susan Smit. Dus ga erop uit om in een ontspannen staat te komen en van daaruit geïnspireerde actie te ondernemen. Te vaak schrappen we dit moment uit onze agenda. Bij mij staat er dagelijks een tijdvak geblokt in de agenda tussen 8.30 en 9.15 uur. Pas vanaf 9.30 uur komen mijn klanten voor personal brandingsessies en briefings voor logo ontwerp. Het is bij mij een vast ritueel waar ik blij mee ben en dat mij voedt.

3. Dít is het moment

Dít is het moment om mensen te inspireren met wat jij meemaakt en hebt geleerd. Zie het als een kans om hen te informeren en te voorzien van tips en tools. Je bent een coach of ondernemer met een heden, verleden en toekomst. Je mag dus mensen inspireren met wat je vroeger hebt meegemaakt, met wat je vandaag doet maar ook waar je zelf in de toekomst naar toe wilt en waar je anderen mee kunt helpen. Je hoeft je niet te beperken tot alleen vakinhoudelijke kennis. Sterker nog, je persoonlijke levenslessen hebben jou gevormd en vormen vaak de basis van jouw WHY. Laat dus ook jezelf zien en neem je wijsheden en dagelijkse leven mee als Inspiratiebron voor je doelgroep. Hoe je dat op een authentieke manier doet, kun je oefenen en leren in de online Inspiratiecursus ‘Jij als Inspiratiebron voor je doelgroep’. Waar wacht je op? Dít is het moment.

4. Breng jezelf volledig tot uitdrukking

Kies ervoor om jezelf volledig tot uitdrukking te brengen. Steeds meer word ik mij ervan bewust dat het bijzonder is om NU op aarde te zijn. Toen ik een periode bij spiritueel centrum Brahma Kumaris kwam, leerden de nonnen mij dat we allemaal onstoffelijke zielen zijn in de vorm van een punt van licht. Dus dat we nu op aarde zijn met een lijf en bewustzijn is heel speciaal. Ik ben bijzonder blij dat ik armen heb en handen waarmee ik kan creëren. Soms vind ik het heerlijk om te schilderen, maar vooral ben ik graag aan het schrijven of typen. Ik voel het echt dat we onszelf tot uitdrukking mogen brengen, we zijn allemaal uniek en inspireren elkaar. Iedereen heeft iets in het leven ontrafeld waarmee hij of zij anderen tot voorbeeld kan zijn.

5. Denk in mogelijkheden

Je kunt echt het leven creëren dat bij je past, het zit allemaal al in jou! Je hoeft er alleen ruimte voor te maken en expressie aan durven geven. Het gaat erom dat je jouw kansen en mogelijkheden ziet, voelt hoe bijzonder het is wat je doet en je daarover dankbaar voelt. Niets is toeval, alles hangt samen. Ook wat jij tot nu toe hebt gedaan en nu doet. Het is als een perfect weefgetouw. Als je vanuit jouw rode draad dingen creëert en daar uitdrukking aan leert geven, dan is het voor de buitenwereld heel inspirerend en snappen zij wat jij voor hen kunt toevoegen. Mensen vinden het leuk om je te volgen en te lezen of zien (in bijvoorbeeld een video) wat je doet en wat jou inspireert. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden voor je, maar daar sta je niet vaak bij stil in de waan van de dag. Maak vaker contact met je creatiekracht die je altijd hebt gehad en nog altijd hebt. Ervaar hoe heerlijk het is om iets te creëren en laat los dat je het moet doen zoals anderen het doen. Jij bent jij en doet het op jouw manier. Het is precies goed zoals jij het doet. Het kan zijn schrijven, vloggen, schilderen, fotograferen, quotes, enzovoorts. Er is meer mogelijk dan je denkt. Wil je eens sparren over wat ik zie als jouw kansen en mogelijkheden? Kijk dan HIER voor de mogelijkheden.

Op jouw zichtbaarheid!

Hartelijke groet,

Ik vind dit leuk

Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Interessante blog? Leuk als je het deelt!

FACEBOOK0
FACEBOOK
LINKEDIN
PINTEREST